KOSGEB Hangi İşlere Destek Veriyor?
KOSGEB, Türkiye’de hizmet vermeye başladığı günden itibaren KOSGEB hangi işlere destek veriyor? Sorusu merak edilmeye başladı. Öncelikle KOSGEB’in hem KOBİ’lere hem de girişimcilere destek verdiğini belirtmek isteriz. Aşağıda KOSGEB’in destek verdiği işler bulunuyor.
- İmalat Sektörü
- Ulaştırma ve Depolama Sektörü
- Finans ve Sigortacılık Sektörü
- Bilgi ve İletişim
- İnşaat Sektörü
- Gaz, Elektrik, Buhar ve İklimlendirme Üretimi ve Dağıtımı
- Mesleki, Bilimsel ve Teknik Faaliyetler
- Toptan ve Perakende Ticaret
- Motorlu Kara Taşıtlarının ve Motosikletlerin Tamiri
- Kültür, Sanat, Spor, Dinlence ve Spor
- Konaklama ve Yiyecek Sektörü
- İdari ve Destek Hizmet Sektörü
- Taş Ocakları ve Madencilik
- Kanalizasyon, Atık Yönetimi, İyileştirme Sektörü ve Su Temini
KOSGEB girişimci destek programı kapsamında 65.000 TL’ye kadar faizsiz iş kurma kredisi vermektedir. Aynı zamanda ileri girişimci destek programı kapsamında 365.000 TL kredi desteği vermektedir.
KOSGEB Kredisine Nasıl Başvuru Yaparım?
KOSGEB, yeni girişimcileri desteklemektedir. Dolayısı ile yeni girişimler için destek sunarak sektörlerin oluşumunu sağlamaktadır. Ancak KOSGEB kredisi başvurusu için bazı şartlar bulunmaktadır.
- İkamet ettiğiniz ilde KOSGEB veya İŞ-KUR birimlerine gitmelisiniz. ‘’uygulamalı Girişimcilik Eğitimine başvuru yapmalısınız. 32 saatlik bu kursu başarılı bir şekilde tamamlayarak sertifika almalısınız. Daha sonra kendi adınıza sertifikanız ile iş kurabilirsiniz.
- İşinizi kurduktan sonra KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekmektedir. Bu süreçte KOBİ Beyannamesi doldurmanız şarttır. Yeni Girişimci Desteği Başvuru Formu ve Yeni Girişimci Desteği Girişimci İş Planı Formu doldurarak KOSGEB’e sunmanız gerekmektedir.
- İş kurma sürecinde yaptığınız harcamaların faturalarını KOSGEB’e sunmalısınız. 50.000 TL’ye kadar hibe desteği ve 100.000 TL’ye kadar faizsiz bir şekilde kredi alabilirsiniz.
- KOSGEB, maddi açıdan başvurusu yapan kadınlara %90, erkeklere ise %70 oranında destek hizmeti vermektedir.
KOSGEB Başvuru Şartları
- 18 yaşını doldurmuş T.C vatandaşları,
- KOSGEB tarafından verilen “Uygulamalı Girişimci Eğitim” desteğini veya iş kurma danışmanlığı eğitimi alan kişiler,
- KOSGEB tarafından üniversitelerde yapılmış olan Genç Girişimci Geliştirme Programı’na katılarak başarılı bir şekilde mezun olan kişiler,
İŞGEM bünyesinde bulunan girişimcilerden 1 sene içerisinde işletme açmış kişilerin KOSGEB desteklerinden yararlanması durumunda hak kazanması söz konusudur. Merak edilen KOSGEB hangi işlere destek veriyor? ve başvuru şartları gibi konular makalemizde yer alıyor.
Bir Cevap Yaz